Miért érdemes felújítani a honlapunkat?

Miért érdemes felújítani a honlapunkat?

Előbb vagy utóbb minden weboldalnak szüksége van felújításra. Az interneten a fejlődés üteme gyors, ami azt jelenti, hogy néhány év alatt egy honlap könnyen elavulhat. Kódolási szempontból előbb-utóbb minden oldal megköveteli a frissítést, hogy kompatibilis maradjon az új böngészőkkel és eszközökkel. Továbbá egy régi arculat már nem feltétlenül tükrözi cégünk megjelenését és szolgáltatási palettáját.

Egy honlap felújítása számos előnnyel járhat. Friss, modern külsőt kaphat az oldalunk, ami látogatóink körében is nagyobb érdeklődést válthat ki. A konverziós arányunk növekedhet, ha felhasználóbarát navigációt és megjelenést alkalmazunk. Technikai szempontból stabilabbá tehetjük a honlapot, ha modern kódolást használunk. Könnyebben menedzselhetővé válik az oldal, ha például egy könnyen kezelhető CMS rendszerre váltunk.

A legtöbb honlap felújítása magában foglalja a weboldal arculatának, tartalmának és kódjának frissítését. Érdemes már a tervezés során hangsúlyt fektetni a felhasználói élményre, a könnyen kezelhető és átlátható felületre, valamint a keresőbarát szerkezetre. Ha mindenre kiterjedő felújítást szeretnénk, célszerű webfejlesztő szakemberek segítségét kérni.

Manapság egy honlap akkor lehet sikeres, ha jól szerepel a keresőtalálatokban. Ehhez elengedhetetlen egy jó keresőoptimalizálási stratégia kidolgozása. Honlapunk felújításakor érdemes odafigyelnünk weboldalunk keresőbarát kialakítására is.

Egy honlap felújítás remek lehetőséget biztosít arra, hogy keresőoptimalizálási szempontból is átvilágítsuk weboldalunkat. Az url-eket, oldalneveket könnyen átalakíthatjuk, hogy rövidebbek, logikusabbak és keresőbarátabbak legyenek. A belső linkelés révén jobban összekapcsolhatjuk az oldalakat.

Kiemelt figyelmet kell fordítanunk a tartalomra. Frissítsük, bővítsük és teszteljük weboldalunk tartalmát. Használjunk keresőbarát címeket, alcímeket, kulcsszavakat, leírásokat. Gondoskodjunk arról, hogy oldalaink megfelelően legyenek indexelve a keresőkben. Ellenőrizzük a kódolást, metaadatokat és robotok.txt fájlt.

Technikai oldalról ügyeljünk a honlap sebességére és biztonságára, mely szintén fontos keresőoptimalizálási tényező. Váltsunk modern, gyorsan betöltődő témára. Használhatunk gyorstömörítő eszközöket. Érdemes SSL tanúsítványt alkalmaznunk.

A hivatkozások építése is kiemelt jelentőséggel bír egy honlap felújításakor. Cseréljük le a nem működő linkeket, szerezzünk minőségi backlinkeket. A social média jelenlétünk is fokozhatja weboldalunk keresőben elfoglalt pozícióját.

Szolgáltatásaink
Kérdése van?
összes bejegyzés megtekintése